Nytillskott i bokhyllan!

Nytillskott i bokhyllan!

Nytillskott i bokhyllan

Alltså, jag hade ju bestämt mig att inte köpa så många böcker i år eftersom vi på riktigt börjar få slut på plats att förvara dom på… Meen så blev det ju fredag och jag tycker om att gå omkring i en bokaffär efter jobbet och varva ned lite.

Det är alltid så lugnt och skönt och luktar nytt papper. Och om man är en boknörd som jag är det svårt att motstå ibland. Igår blev det dessa nytillskott som fick följa med hem till min bokhylla:

Oppermans – Lion Feuchtwanger (En familjeroman som handlar om den judiska familjen Oppermann under 30-talets Tyskland under nazismens frammarsch. Romanen skrevs under andra världskriget då författaren levde i exil i Franrike.)

Världarnas krig – H.G. Wells (En riktig klassiker i fint illustrerad pocketnyutgåva)

Varg bland vargar – Hans Fallada (Jag har precis läst klart Hur ska det gå för Pinnebergs? och är så inne i Falladas värld nu så jag måste fortsätta med denna! Det är en riktig tegelsten på nästan 1000 sidor så jag får läsa på om jag ska hinna läsa alla böcker jag har tänkt i år)

Romanerna om Patrick Melrose (volum 2) – Edward St Aubyn (En självbiografisk historia som verkar så hemsk att jag knappt vågar läsa den, men romansviten är så hyllad så jag måste ändå)

De andra böckerna köpte jag egentligen för några veckor sedan men de fick vara med ändå eftersom de också är nya.

Potatisrevolutionen – Håkan Blomqvist (Tips från Historiepodden, tack för det! Handlar om den så kallade potatisrevolutionen som utspelade sig på Södermalm 1917)

Ditt liv och mitt – Majgull Axelsson (Majgull Axelsson nya roman som precis kommit ut på pocket, utspelar sig på anstalten Vipeholm)

Memorys bok – Petina Gappah (Boken handlar om en kvinna som sitter på death row i Zimbabwe och är skriven av författaren från samma land, Petina Gappah, som jag aldrig har läst något av tidigare så det ska bli spännande!)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *